Dennis Good Bogg lämnar AIK – klar för Östersund

Dennis Good Bogg och AIK går skilda vägar. I stället fortsätter den NHL-draftade backen sin säsong i Östersund. Östersund släpper däremot Andreas Söderberg till Bolzano.

AIK meddelar via sin hemsida att klubben tillsammans med Dennis Good Bogg valt att bryta kontraktet i förtid. I stället fortsätter karriären hos den hockeyallsvenska konkurrenten Östersund.

Det meddelar den jämtländska klubben via sin hemsida.

Spelade U18-VM 2022

19-årige Good Bogg har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/25 och ansluter till laget med omedelbar verkan, vilket innebär att han är tillgänglig för spel i morgondagens nyckelmatch mot bottenkonkurrenten Västerås.

Dennis Good Bogg draftades av New York Islanders i sjunderundan i somras och har spel i U18-VM med Småkronorna 2022 på sin meritlista. I AIK har 19-åringen spelat totalt 18 allsvenska matcher, varav tio denna säsong. Under säsongen har backtalangen även spenderat tid ute på lån hos både Vallentuna och Brödernas/Väsby i Hockeyettan.

Det är emellertid inte den enda förändringen Östersund gör på backsidan. De meddelar i samma veva att de släpper backen Andreas Söderberg. Där blir italienska Bolzano, som spelar i den österrikiska ligan, ny klubbadress. Detta uppger journalisten Armin Bedermann.


TV: Det bästa från tvillingarna Sedins NHL-karriärer

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: