Slagläge för Växjö efter ny seger

Växjö är med stormsteg på väg mot seger mot Luleå i SM-kvartsfinalen, efter seger på bortaplan med 3-2 (1-0, 2-1, 0-1). Växjö har greppet om matchserien med 3-0, och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinalen.

Växjö tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Keegan Lowe assisterad av Emil Sylvegård och Dylan McLaughlin. Efter 11.46 i andra perioden nätade Oskari Laaksonen, framspelad av Einar Emanuelsson och Jack Connolly och kvitterade för Luleå.

Växjös Gabriel Carlsson gjorde 1-2 efter 12.20 på pass av Victor Stjernborg och Dylan McLaughlin.

Ludvig Nilsson gjorde dessutom 1-3 efter 18.19 på pass av Marcus Sylvegård och Kalle Kossila.

Luleå reducerade till 2-3 med 42 sekunder kvar att spela genom Brendan Shinnimin framspelad av Einar Emanuelsson och Oskari Laaksonen. Fler mål än så blev det inte för Luleå.

Nästa match spelas i Coop Norrbotten Arena på onsdag 19.00.