Färjestad pressade – ny seger för Rögle: “Ser små och vilsna ut”

Rögle kopplar ett ordentligt grepp om kvartsfinalserien efter 3–0.
Ängelholmslaget hyllas – medan seriesegrarna, Färjestad kritiseras ordentligt. 
– Snart kommer också publiken börja skrika åt dem, säger Niklas Wikegård i TV4.

Efter en kollaps i första mötet hemma mot Rögle var Färjestad pressade i kvartsfinalserien. Då fick man en mardrömsstart och lyckads sedan aldrig resa sig. 

– Starten är extremt viktig, kanske lite extra i slutspelet. Vi gjorde en bra match senast och kommer ut och bevisar att det inte bara var en engångsföreteelse, säger Rögles Daniel Zaar till TV4 efter första då man tagit en 2–0-ledning.

I TV4:s studio fick Färjestad sedan ordentlig kritik. 

– Att man kan neutralisera det kanske starkaste laget i Sverige kanske senaste åren. Att de kan se så små ut, se så vilsna och otajmade ut. Snart kommer också publiken börja skrika åt dem. Ruggigt bra gjort av Rögle. Det har hänt något i det där omklädningsrummet som är otroligt spännande, säger Niklas Wikegård i sändningen.

Everberg bakom segern igen - hyllas

I tredje stängde Linus Sandin det hela med 3–0 i tom bur. Precis som senast hade han och Dennis Everberg legat bakom segern. Den sistnämnde hyllades förresten stort under nya segern mot Färjestad.

– Ofta när man mötte Rögle pratade man om hans närvaro framför mål och hur man skulle hantera honom. Han är väldigt bra på att ta sig in i ytorna framför mål och så vidare. Stor, stark och idag visar han även sin spelskicklighet. Det går inte att vara mjuk. Det krävs mycket av det defensiva laget, säger profilen Joel Lundqvist i TV4-studion.

Segern innebär att Rögle nu har 2–0 matcher när serien vänder för två möten i Ängelholm.


TV: Mathias Bromé om mordhoten på sociala medier

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: