Malmö föll efter dålig start mot Linköping

Linköping tog greppet om bortamatchen mot Malmö i SHL i första perioden, och ledde med 3-0 i paus. Trots en uppryckning av Malmö vann Linköping matchen med 3-1 (3-0, 0-0, 0-1).

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Jonathan Myrenberg, Patrick Russell och Markus Ljungh. Efter 20.57 i andra perioden slog Robin Alvarez till, framspelad av Janne Kuokkanen och Dominik Badinka och reducerade åt Malmö.

Malmö har en vinst och fyra förluster och 12–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster och två förluster och 14–10 i målskillnad.

Malmös nya tabellposition är tolfte plats, medan Linköping är på femte plats.

I nästa match, lördag 24 februari, har Malmö Rögle hemma i Malmö Arena 15.15, medan Linköping spelar hemma mot Modo Hockey 18.00.