Formstarka Skellefteå tog ännu en seger

Skellefteå fortsätter starkt i SHL. När laget mötte HV 71 borta i Husqvarna Garden på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 4-1 (2-0, 0-1, 2-0). I och med detta har Skellefteå fyra segrar i rad.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Skellefteå, som nu har åtta raka segrar.

I början av matchen var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Dylan Sikura och Martins Dzierkals. Efter 15.39 i andra perioden slog Oscar Fisker Molgaard till, på pass av Kalle Maalahti och reducerade åt HV 71. I tredje perioden gjorde Skellefteå 1-3 efter 8.59 genom Andreas Johnson. Och med bara 2.23 kvar satte Rickard Hugg 1-4.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, HV 71 på 13:e plats och Skellefteå på fjärde plats.

I nästa match, torsdag 22 februari 19.00, har HV 71 Timrå hemma i Husqvarna Garden, medan Skellefteå spelar borta mot Modo Hockey.