Färjestad ny serieledare efter 4-1 mot Leksand

Det blev 4-1 (1-1, 2-0, 1-0) borta för Färjestad mot Leksand i torsdagens match. Därmed är laget serieledare i SHL, två poäng före Växjö, efter 42 spelade matcher. Växjö har dock en match mindre spelad. Leksand ligger på sjunde plats i tabellen.

Färjestad har nu fem raka segrar. Leksand har fem förluster i rad.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen genom Marek Hrivik efter 12.42, men Färjestad kvitterade genom Marcus Nilsson i slutet av perioden. Färjestad startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Per Åslund och Liam Öhgren. 15.03 in i tredje perioden nätade Färjestads Joakim Nygård och ökade ledningen för Färjestad. 1-4-målet blev matchens sista.

På lördag 17 februari 18.00 spelar Leksand hemma mot Växjö, och Färjestad borta mot Rögle.