Formstarka Färjestad vann mot HV 71

Färjestad fortsätter starkt i SHL. När laget mötte HV 71 hemma i Löfbergs Arena på tisdagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-2 (1-1, 3-0, 1-1). I och med detta har Färjestad fyra segrar i rad.

Färjestad tog ledningen efter elva minuters spel, genom Liam Öhgren på pass av Marcus Nilsson och Michael Lindqvist.

HV 71 kvitterade till 1-1 efter 15.32, när Henrik Borgström hittade rätt framspelad av Nicholas Shore.

Färjestad tog ledningen på nytt efter 20.48, genom David Tomasek assisterad av Jonathan Andersson och Per Åslund.

I andra perioden var Färjestad starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Mattias Göransson och Per Åslund. Efter 9.39 av matchen kunde Henrik Borgström göra 4-2 för HV 71.

Jättematch av Lindqvst

Färjestad kunde dock avgöra till 5-2 med 6.58 kvar av matchen genom Jeremy Salvas Groleau.

Färjestads Michael Lindqvist hade tre assists.

I nästa match, torsdag 15 februari 19.00, har Färjestad Leksand borta i Tegera Arena, medan HV 71 spelar hemma mot Luleå.