Förlust för Niklas Eriksson i första matchen tillbaka

Johan Hedberg fick sparken i söndags och in kom istället Niklas Eriksson. När Örebro då spelade sin första match med sin nygamla tränare blev det förlust med 2-0 – mot jumbon Oskarshamn.
– Det gillar jag inte, att vi blir nedtävlade på vår egna hemmaplan, säger Niklas Eriksson i TV4 Play.

Örebro vann mot Malmö i lördags men valde likväl att sparka Johan Hedberg. Tränaren fick lämna över till Niklas Eriksson, som då lämnade sin roll som sportchef.

Men i första matchen tillbaka blev det ingen omedelbar effekt.

Laget fick en tuff start hemma mot jumbon Oskarshamn och hamnade i ett tidigt underläge. 16 minuter in i den första perioden kom nämligen 1-0 när Johan Johnsson hittade nätet. I den andra kom sedan 2-0 genom Austin Wagner.

Fick inte hål på Oskarshamn

Örebro försökte desperat få in en reducering men den ville inte komma. I den tredje perioden var det i stunder spel mot ett mål, men hemmalaget hittade aldrig målet. Glenn Gustafsson hade ett jätteläge då han missade ett vidöppet mål.

– Jag tycker att vi har ett alldeles för dåligt passningsspel. Vi sätter oss själva i problem när vi inte löser enkla spel. Jag tycker de är starkare än oss framför mål och i slutändan tycker jag de vinner fler dueller än vad vi gör, säger Niklas Eriksson i TV4.

Emil Kruse i Oskarshamnsmålet imponerade också och tog allt som kom hans väg. För när Örebro tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar kom en sista push men även den var utan framgång.

Sparkningen av Johan Hedberg fick därmed ingen omedelbar effekt för Örebro.