HV 71 föll efter dålig start mot Skellefteå

Skellefteå tog greppet om hemmamatchen mot HV 71 i SHL i första perioden, och ledde med 3-0 i paus. Trots en uppryckning av HV 71 vann Skellefteå matchen med 3-1 (3-0, 0-1, 0-0).

Segern var Skellefteås fjärde på de senaste fem matcherna.

Skellefteå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Andreas Johnson, Frans Haara och Linus Lindström. Efter 18.02 i andra perioden nätade Oliwer Kaski, på pass av Oscar Fisker Molgaard och Henrik Borgström och reducerade åt HV 71. I tredje perioden höll Skellefteå i sin 3-1-ledning och vann.

Det här betyder att Skellefteå är kvar på femte plats, och HV 71 stannar på 13:e plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 13 januari 15.15, har Skellefteå Linköping hemma i Skellefteå Kraft Arena, medan HV 71 spelar borta mot Luleå.