Henrik Gradin efter uppbrottet med Mikael Ruohomaa: “Blir tufft att hitta nya spelare”

Tilltänkte stjärncentern Mikael Ruohomaa och MoDo gick i går skilda vägar. Nu erkänner sportchefen Henrik Gradin att det blir en utmaning att ersätta finländaren.
– Vi är rätt förberedda på att det blir tufft att hitta nya spelare, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Mikael Ruohomaa hämtades in till MoDo som en tilltänkt toppspelare för SHL-nykomlingen. Den finske veteranen fick emellertid inte poängproduktionen att lossna och under gårdagen meddelade parterna att man valt att gå skilda vägar.

Ruohomaa hamnade i stället i Frölunda – och för MoDo blir det nu en utmaning att hitta en ersättare till finländaren, medger sportchefen Henrik Gradin som just nu inte har något annan spelare på väg in i laget.

– Nej, det har vi inte. Tittar gör vi absolut, men marknaden är iskall just nu. Vi är rätt förberedda på att det blir tufft att hitta nya spelare, säger Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.

“Klart att det är ett misslyckande”

Att parterna går skilda vägar redan i januari ser Gradin som ett misslyckande.

– Det är efter fem och en halv av nio månader, men det är klart att det är ett misslyckande. Det tror jag att han också känner. Han har inte fått ut det han vill och vi känner inte att det har levererats på det sättet heller, så det är klart att det inte är positivt.

Totalt producerade Mikael Ruohomaa nio poäng (4+5) på 20 matcher under sin tid i MoDo.

Betsense in article


TV: Pizzahistorien bakom Carl Klingberg och Anton Landers historiska vändning


 


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: