Bebislycka och målfirande – Gustav Nyquist hyllas stort: “Ett äkta proffs”

Bara några timmar efter dotterns födsel klev Gustav Nyquist ut på isen. 
Ett mål senare klev han av med en 4–2-seger mot Chicago och hyllades stort av sin coach. 
– Det hade varit enkelt att ta ledigt, men han kom och spelade fantastiskt, säger coachen Andrew Brunette enligt NHL.com. 

Se matchens höjdpunkter i spelare ovan. 

Bebislycka och målfirande. 

Det har varit ett omtumlande dygn för Nashville Predators svenske forward Gustav Nyquist. Efter att dottern, Greta, föddes under fredagskvällen fanns han snabbt på plats igen med laget för att ta sig an Chicago Blackhawks. 60 minuters ishockey senare klev han av med en seger och ett mål.

– Han är urtypen av ett äkta proffs. Självklart var det en känslomässig bergochdalbana under gårdagen och han väntades inte spela. Att komma in och ge en sådan insats säger en del om hans karaktär, kärlek till sporten och vilket proffs han är. Det är en svår sak att göra. Det hade varit enkelt att ta ledigt, men han kom och spelade fantastiskt, säger coachen Andrew Brunette om Nyquist enligt NHL.com. 

2–0 i matchen kom från Gustav Nyquists klubba i powerplay efter framspelning av bland annat Filip Forsberg. Lagen spelade därefter 1–1 i både de kommande perioderna och Nashville klev av med en 4–2-seger. 

– Det var en otrolig upplevelse. Tredje gången, men fortfarande lika otroligt. Jag är superglad att de båda mår bra. Matchförberedelsen var lite ovanlig, men det var skönt att vinna idag och nu är vi tillbaka i vinsttabellen, säger Nyquist själv enligt NHL.com.


 


 

 


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: