Uppgifter: Cedric Lacroix klar för Västervik

Med osäkerhet kring flera spelares frånvaro har Västervik nu förstärkt.
Detta enligt Västerviks-Tidningen som kommer med uppgifter om att Cedric Lacroix är klar. 
– Det stämmer inte, säger sportchefen Victor Öhman till tidningen.

Västerviks sportchef, Victor Öhman fortsätter att värva kanadensare. Dette enligt uppgifter till Västerviks-Tidningen. Denna gång ska det handla om 29-årige Cédric Lacroix som i skrivande stund är avstängd för att ha skallat en motståndare.

Enligt lokaltidningen är den tidigare AHL-spelaren på väg att lämna österrikiska Pioneers Vorarlberg för att flytta till Sverige för första gången. Detta för att fylla ut en trupp som drabbats av en hel del skadeproblem och just nu ligger sist i den Hockeyallsvenska tabellen. 

Det hela skjuts däremot ner av Öhman. 

– Nej, det stämmer inte, säger sportchefen till tidningen. 

Avstängd för skallning – för andra gången

Enligt VT ska spelaren ansluta till jumbon under veckan, men kommer inte att presenteras förrän om en dryg vecka då han som sagt avtjänar sitt straff för en incident där han skallade en spelare – för andra gången under säsongen. Avstängningen gäller även i Sverige och kan vara det som gör att det hela dröjer. 

Innan denna säsong i Pioneers Vorarlberg spelade Cedric Lacroix hemma i Nordamerika. Där har han bland annat gjort 64 matcher i AHL och 178 i ECHL. 

Pappa är Daniel Lacroix som gjorde 188 matcher i NHL innan han senare även blev assisterande tränare i ligan. Förra säsongen var han huvudtränare i Moncton Wildcats i QMJHL.


TV: De är hetast inför JVM-uttagningen

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: