Marian Studenic i Seattle Kraken.
Foto: Alarmy.
SHL

Marian Studenic om flytten till Färjestad: "Jag vill vinna"

ANNONS

Efter äventyret i NHL och AHL ska Marian Studenic flytta till Sverige och SHL för första gången - för att vinna med Färjestad. 
– Jag ska försöka bygga upp laget så vi kan vinna, säger han till Nya Wermlands-Tidningen. 

Efter en hel del rykten fick Färjestad till slut sin slovak. Marian Studenic skrev på ett kontrakt till 2026 och kommer inom kort att infinna sig i Karlstad för att börja resan. Resan mot att vinna. 

– Det var dags att förändra miljön, och jag bestämde mig för att återvända till Europa. Färjestad visade stort intresse och deras idé och intresse tilltalade mig verkligen. Så jag bestämde mig för dem, berättar han för Nya Wermlands-Tidningen innan han fortsätter: 
– Jag ska försöka bygga upp laget så vi kan vinna matcher och vara framgångsrika i slutet av året. Mitt mål är att vänja mig vid att vara här, slå mig till ro och sedan ta steg för steg för att hjälpa laget att vinna matcher. Jag vill vinna, särskilt efter att ha förlorat finalen i AHL.

Drömmer om NHL

I Färjestad återförenas han med tidigare lagkamraten Jérémy Groleau, men får även chansen att ställa upp bredvid stjärnan, David Tomášek, som väckte stort intresse i NHL efter succésäsongen i SHL. 25-årige Studenic verkar även han drömma om en återkomst på den stora scenen i Nordamerika, men i första hand är fokuset på FBK.

– Alla har en dröm om att spela i NHL, och om jag gör bra ifrån mig kanske jag en dag i framtiden får chansen igen. Jag skulle definitivt vara glad, men jag försöker vara här och nu. Framtiden är i mina händer, bara att vara bra och arbeta på mig själv, säger han till NWT. 

Den gångna säsongen gjorde Studenic 44 poäng (15+29) på 64 grundseriematcher i AHL, innan han tog sitt Coachella Valley Firebirds till final i Calder Cup. I slutspelet stod han för elva poäng på 18 matcher.


TV: Robert Rosén om beslutet att lägga av

Den här artikeln handlar om: