Oscar Fisker Mølgaard.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Oscar Fisker Mølgaards plan - efter NHL-kontraktet: "Det är drömmen"

ANNONS

Ett färskt NHL-kontrakt med Seattle Kraken får HV71 att fundera. 
Nu ger Oscar Fisker Mølgaard sin syn på kommande säsong. 
– Det är klart, det är drömmen, säger han till Jönköpings-Posten.

Efter andra raka SHL-säsongen och VM med det danska herrlandslaget, belönades Oscar Fisker Mølgaard. Den nu 19-årige talangen som kom till HV71, skrev på ett treårigt rookiekontrakt med Seattle Kraken strax innan sista datumet och står därmed införe en lite oviss framtid. 

– Det var skoj. Nu har jag hunnit tänka på det under helgen och hunnit njuta av det, nu känns riktigt roligt, säger han om kontraktet till Jönköpings-Posten innan han fortsätter:
– Vi får se om jag åker till deras träningsläger för NHL-laget i augusti. Jag ska på development camp i början av juli och sen är det nog lite OS-kval med Danmark i augusti som jag gärna vill vara med på. Så vi får se hur det går i sommar och vad Seattle tycker och tänker.

“En säsong till i SHL skulle nog gynna mig”

För HV71 innebär det hela att man kan bli av med 24-poängsspelaren från 2023/24, men om det inte blir någon plats i NHL-laget är Seattle, enligt avtalet, skyldiga att skicka tillbaka Fisker Mølgaard.

– Just nu fokuserar jag på HV för det är här jag tror att jag kommer att spela nästa år och jag tror att jag kan få en bra utveckling här. En säsong till i SHL skulle nog gynna mig. Allt kan hända och jag ska ge det chansen men om det inte händer har jag många år kvar på mig att nå dit, säger han till JP om kommande säsong.


TV: Dick Axelsson om draftminnet: "Förstod ingenting"

 

Den här artikeln handlar om: