Färjestads VD, Stefan Larsson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Färjestad presenterar miljonvinst: "En välmående förening"

ANNONS

Färjestad har gjort bokslut och presenterar glädjande siffror. 
– Vi står på en bra plattform inför framtiden, säger VD:n Stefan Larsson till NWT.

Infår årsmötet kommer Färjestads BK med siffror som minst sagt pekar på att klubben befinner sig i en bra sits inför framtiden. Medan det egna kapitalet nästan landar på hela 159 miljoner kronor presenterar en vinst på 10,9 miljoner. 

– Vi har en solid sportslig verksamhet. Det tycker jag att säsongen visade också trots en plump i kvartsfinalspelet på herrsidan. Både damerna och herrarna vann serien och damerna var med länge i kvalet. Det är en välmående förening i den mening att vi har konkurrenskraft, ett solitt eget kapital och framförallt en stark likviditet, säger VD:n Stefan Larsson till Nya Wermlands-Tidningen.

"Hade inte hjälpt att lägga mer pengar där"

Herrlaget toppade SHL-tabellen efter grundserien under 2023/24, men kunde sedan inte ta sig förbi kvartsfinalen, precis som året innan. Larsson menar att det kanske inte hade hjälpt även om man lagt mer pengar på truppen för att återupprepa guldet 2022.

– Det är alltid så att vi ska investera i en trupp på både herr- och damsidan som är tillräckligt bra för att vara konkurrenskraftig. Och det har vi gjort även om det inte lyckades hela vägen i år. Jag tror kanske inte att det hade hjälpt att lägga mer pengar där utan det var andra saker som påverkade den här gången. Vi vill ha en så konkurrenskraftig verksamhet som möjligt och har förutsättningarna för att fortsätta investera, säger han till NWT.


Lista: Tampa Bay Lightnings snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om: