Isac Lundeström.
Foto: Bildbyrån & Alamy
SHL

Isac Lundeström om kontakten med Luleås Thomas Fröberg: “Snackade om framtiden”

ANNONS

Isac Lundeström har utgående kontrakt med Anaheim Ducks och en osäker framtid i NHL-klubben. 
Då bekräftar VM-centern nu kontakt med Luleås nya sportchef Thomas Fröberg.
– Vi snackade lite om framtiden och att hålla kontakten till den dagen jag vänder hem, säger Lundeström till Norrbottens-Kuriren

Efter en kämpig NHL-säsong som påverkades av en svår skada så går Isac Lundeström nu mot en osäker framtid i Anaheim Ducks då hans kontrakt med klubben löper ut. 

Lundeström kan då bli restrictred free agent och i våras berättade lapplänningen om sina framtidstankar och öppnade bland annat för en hemkomst till Luleå

– Jag har sagt det att Luleå är första alternativet direkt om det inte skulle gå bra där borta eller om jag inte får någonting där. Luleå är mitt hem och det är där jag är på somrarna så det är ju absolut första alternativet när man väl kommer hem, sade 24-åringen till hockeysverige.se i samband med VM i Tjeckien.

Nu bekräftar också centern att han har haft kontakt med Luleås nya general manager Thomas Fröberg, trots att Fröberg bara har varit på det nya jobbet i cirka en och en halv månad. 

– Faktiskt, så ringde han och presenterade sig. Vi snackade lite om framtiden och att hålla kontakten till den dagen jag vänder hem. Men han sa att det förhoppningsvis är några år bort, säger Lundeström till Norrbottens-Kuriren om samtalet.

Siktar på att stanna i NHL: “Hoppas det löser sig snart”

Även om det redan har tagits en kontakt mellan Lundeström och Luleå så är en återkomst inte aktuell inför den kommande säsongen. 

Isac Lundeström är nämligen inställd på att stanna i NHL. Hans kontrakt med Anaheim löper ut om ett par veckor och han kommer antingen att behöva förhandla om ett nytt kontrakt med Ducks eller se om han kan få chansen hos en annan NHL-klubb ifall Anaheim släpper centerns rättigheter inför att free agent-marknaden öppnar. 

– Jag har inte hört någonting än så länge. Det var kul att jag fick göra ett ganska bra VM, när jag missade halva säsongen där borta. Vi får se vad som händer framöver. Något borde gå att lösa tycker jag, säger han till Kuriren och fortsätter:
– Jag vet inte riktigt när det kommer deadlines, kanske i juli någon gång. Jag har lite dålig koll på alla regler. Men jag hoppas på att det löser sig så snart som möjligt.

Den 24-årige centern stod för 5+6 på 46 matcher med Anaheim Ducks under säsongen men stod sedan för ett starkt VM med 2+3 på tio matcher för Tre Kronor. Hans bästa säsong i Anaheim var 2021/22 då Lundeström sköt 16 mål och 29 poäng på 80 matcher. Totalt har han spelat 258 NHL-matcher på sex säsonger i Nordamerika.


TV: Hardy Häman Aktell målskytt i andra raka finalmatchen

Den här artikeln handlar om: