Nybros nyförvärv Émile Poirier valdes i första rundan av NHL-draften 2013.
Foto: Alamy/AP Photo
HockeyAllsvenskan

Émile Poirier klar för Nybro i Hockeyallsvenskan

ANNONS

Nybro Vikings förstärker laget med en tidigare jättetalang. Det är det forna förstarundevalet Émile Poirier som skrivit på för den allsvenska klubben.
– En spelare av den dignitet som vi letat efter, säger sportchef Mikael Aaro som själv coachade kanadensaren i Djurgården.

Nybro Vikings hade en fin återkomstsäsong i Hockeyallsvenskan och fortsätter satsa för att hålla sig relevanta i ligan. Under söndagen presenterade klubben ett meriterat nyförvärv i forwarden Émile Poirier.

Den 29-årige kanadensaren valdes av Calgary Flames i första rundan av NHL-draften 2013 och har åtta NHL-matcher för klubben på sitt CV.

Säsongen 2021/22 gjorde han också ett kort inhopp i Djurgården när klubben degraderades till Hockeyallsvenskan. En av tränarna då var Nybros nuvarande sportchef Mikael Aaro.

Émile Poirier - “av den dignitet vi letat efter”

- Efter ett gediget scoutingarbete och samtal med flera referenser känns det riktigt bra att den andra av Hela Stadens Vikingar nu skrivit kontrakt med oss. Émile är en spelare av den dignitet som vi letat efter till den här positionen. Han har en lång erfarenhet av ishockey på absoluta toppnivå i flera olika ligor så som NHL, AHL, KHL, DEL och SHL, säger Aaro i ett uttalande på klubbens webbsida.

Poirier kommer närmast från spel med Slovan Bratislava i slovakiska toppligan. Där svarade han för 27 poäng på 28 matcher.

Under karriären har han spelar närmare 300 matcher i AHL och även gjort stopp i Tyskland och Lettland.

Kontraktet är tecknat på ett år och Émile Poirier ansluter till Nybro i augusti.


TV: McDavids historiska slutspel

Den här artikeln handlar om: