Linda Vocetková, Hana Haasová och Tereza Plosová.
Foto: Bildbyrån
SDHL

Djurgården förlänger med Linda Vocetková, Hana Haasová och Tereza Plosová

ANNONS

Djurgården säkrar upp en trio av unga tjeckiskor. 
Klubben meddelar nämligen att Linda Vocetková, Hana Haasová och Tereza Plosová alla förlänger sitt kontrakt inför nästa säsong. 

Det har sett ganska tomt ut i Djurgårdens trupp inför den kommande SDHL-säsongen med, officiellt, endast fem spelare på kontrakt. 

Men nu börjar laget fyllas på en del då DIF presenterar att tre spelare förlänger sina kontrakt och stannar i huvudstaden även nästa säsong. 

Det handlar om den tjeckiska trion Linda Vocetková (2007), Tereza Plosová (2006) och Hana Haasová (2003) som alla blir kvar i Djurgården. 

– Alla tre är unga, utvecklingsbara och drivna. De visade redan förra säsongen att de tog stora steg framåt. Det är grymt kul att de är med på resan med vårt unga lag och de passar perfekt in i vår kravprofil, säger Djurgårdens sportchef Richard Hårdstam och fortsätter:
– Det är tre härliga spelare som skiljer sig lite åt i sin hockey. Hana går in med stark attityd i varje match, Plosová sitter inne på en enorm spets och Linda är väldigt hårt arbetande över hela banan. De bidrar på sina egna sätt till laget.

Av dessa var Plosová bäst den gångna säsongen med 23 poäng på 33 matcher vilket var delat näst bäst i laget och tredje bäst bland alla U18-spelare i SDHL. Haasová stod också för en fin säsong då hon var näst bäst i Djurgården med sina tolv mål och kom fyra i interna poängligan med 21 poäng på 36 matcher. Vocetková däremot noterades för 2+0 på 33 matcher under säsongen. 


TV: Thomas Paananen om Sascha Boumedienne

Den här artikeln handlar om: