Maja Nylén Persson och Anna Kjellbin.
Foto: Bildbyrån
PWHL

Maja Nylén Persson och Anna Kjellbin draftade i natt

ANNONS

Under natten till tisdag, svensk tid, hölls årets PWHL-draft. Där valdes flera spelare som förra säsongen var hemmahörande i SDHL – däribland Maja Nylén Persson och Anna Kjellbin.

Fem spelare från Sverige hade deklarerat sin tillgänglighet inför sommarens PWHL-draft. Under natten till tisdag, svensk tid, valdes två av dessa spelare i draften.

Maja Nylén Persson, som tidigare i våras lämnade Brynäs för att flytta till Nordamerika, valdes av New York i den andra rundan av draften och som tionde spelare totalt. Hon valdes efter de tidigare Luleåbackarna Daniela Pejsová (sjua till Boston) och Ronja Savolainen (åtta till Ottawa).

Nio spelare från SDHL draftades

Den andra svenska spelaren som draftades i natt var Anna Kjellbin. Den rutinerade landslagsbacken plockades i den sjätte rundan av Montréal som 35:e spelare totalt.

Totalt valdes nio spelare som förra säsongen var hemmahörande i SDHL i draften. Förutom Pejsova, Savolainen, Nylén Persson och Kjellbin valdes även Noora Tulus (13:e spelare totalt till New York), Noemi Neubauerova (30:e spelare totalt till Toronto), Anna Meixner (32:a spelare till Ottawa), Shay Maloney (34;e spelare till Boston) och Anneke Linser (36:e spelare till Toronto).

Svenskarna som fanns tillgängliga för draften men som inte draftades var Jessica Adolfsson (Linköping), Sara Hjalmarsson (Linköping) och Michelle Löwenhielm (SDE). Dessa spelare kan fortfarande sajnas av PWHL-klubbar när free agent-marknaden slår upp sina portar den 21 juni.

Den kanadensiska collegestjärnan Sarah Fillier valdes som första spelare i PWHL-draften av New York.


TV: Därför hoppade stortalangen direkt in i U17-landslaget

Den här artikeln handlar om: