Lina Ljungblom.
Foto: Bildbyrån
PWHL

Lina Ljungblom skriver treårskontrakt med Montréal

ANNONS

Under måndagen stod det klart att Lina Ljungblom skulle lämna MoDo. Nu är den svenska stjärnforwarden klar för PWHL-spel med Montréal.

Via ett inlägg på sociala medier meddelar PWHL-klubben Montréal att den svenska landslagsstjärnan Lina Ljungblom skrivit på ett avtal med klubben. Ljungblom draftades av Montréal i den 15:e rundan av PWHL-draften förra sommaren och har nu tecknat ett treårigt avtal med klubben.

22-åriga Ljungblom kommer från en succéartad SDHL-säsong med MoDo, där hon öste in 46 poäng (23+23) på 36 grundseriematcher samt tio poäng (8+2) på lika många slutspelsmatcher för SM-finalisten. I mars blev Ljungblom den historiska första damspelaren att vinna Guldhjälmen.

Kan få svensk lagkamrat

Till den kommande säsongen kan Ljungblom bli lagkamrat med landslagskompisen Anna Kjellbin i Montréal, då Damkronornas kapten draftades av Montréal i nattens PWHL-draft. Även Maja Nylén Persson (New York) valdes i draften och väntas spela i proffsligan nästa säsong.

Sedan tidigare har Damkronornas målvakt Emma Söderberg kontrakt med Boston i ytterligare en säsong, medan veteranbacken Johanna Fällmans avtal med New York löper ut i sommar.


TV: Därför hoppade stortalangen direkt in i U17-landslaget

Den här artikeln handlar om: