Stanley Cup-final 2:7
Foto: Viaplay
NHL

Leon Draisaitl sänkte Aleksander Barkov - som utgick med skada

ANNONS

Florida vann nattens match med 4-1. Men den stora snackisen var Leon Draisaitls tackling på Floridas lagkapten Aleksander Barkov. Barkov utgick med en befarad huvudskada.
– Då kan han vara borta hela finalserien, säger TV10:s Jacob Josefson.

Warren Foegele fick matchstraff för en bentackling i den första perioden, och i slutminuterna hade Edmonton flera andra situationer som uppmärksammades av domarna. Men den stora snackisen var Leon Draisaitls tackling på Aleksander Barkov.

De två superstjärnorna drabbade samman en bit in i den tredje perioden, då Draisaitl träffade huvudet på Barkov. Den tyske megastjärnan fick två minuters utvisning för roughing, och i det efterföljande powerplayspelet gjorde Florida Panthers 3-1.

Aleksander Barkov utgick med huvudskada

Men man gjorde det utan sin lagkapten och store stjärna, som utgick ur matchen med en befarad huvudskada. Detta efter att han blivit sittande på isen en stund efter smällen, innan han kunde ta sig av isen.

– Är det en hjärnskakning är han åtminstone borta fem till sju dagar, om den inte är allvarlig. Är den värre kan han vara borta hela finalserien, säger experten Jacob Josefson i TV10.

“Det är inte Oprah Winfrey”

Tränaren Paul Maurice hade efter matchen ingen uppdatering om lagkaptenens hälsotillstånd, men konstaterade att ligan kommer kolla på tacklingen i efterhand.

– Ligan kollar på allting. 

— Det här är inte Oprah Winfreys show. Vad jag känner spelar ingen roll. 

Matchvinnaren Evan Rodrigues, som gjorde mål i powerplayspelet efter Draisaitls tackling, var oroad över det som hände Barkov.

– Man vill aldrig se sin kapten gå ned så där.

Leon Draisaitl nöjde sig efter matchen med att konstatera att han inte spelat bra nog.

– Vi behöver bli bättre - och det börjar med mig.


TV: Se målen från matchen

Den här artikeln handlar om: