Jim Nill och Patrik Allvin.
Foto: Alamy
NHL

Jim Nill utses till årets general manager i NHL

ANNONS

Patrik Allvin snuvas på priset som årets general manager i NHL. I stället tilldelas Dallasbossen Jim Nill den ärofyllda utmärkelsen.
– Det här betyder så mycket för vår organisation, säger Nill till NHL.com.

Patrik Allvin var en av de tre nominerade kandidaterna till priset som årets general manager i NHL. Under natten till tisdag, svensk tid, stod det klart att Vancouvers svenske GM snuvas på priset.

I stället är det Dallas general manager Jim Nill som tilldelas den ärofyllda utmärkelsen.

– Det här betyder så mycket för vår organisation. Det här är inte ett individuellt pris, utan det bevisar vilka grymma människor jag jobbar under och att det behövs fler än en person att nå framgång. Det reflekteras i vår organisation. Jag är bara så tacksam för alla i Dallas Stars organisation, säger Nill till NHL.com.

Vinner för andra året i rad

Jim Nill, som vinner priset för andra året i rad, har byggt ihop det Dallas-lag som vann den västra konferensen efter att ha spelat ihop 113 poäng på 82 matcher i grundserien, vilket var näst bäst av samtliga lag i ligan. 

Patrik Allvin, å sin sida, hjälpte till att lyfta Vancouver från en 22:a-plats i NHL säsongen 2022/23 till att denna säsong sluta på en sjätteplats i den totala tabellen och på en förstaplats i Pacific Division, fem poäng före Stanley Cup-finalisten Edmonton Oilers. 

Den tredje general managern som var nominerad till utmärkelsen var Floridas GM Bill Zito.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: