Darnell Nurse.
Foto: Alamy
NHL

Darnell Nurse skadad i natt: "Tittar på honom"

ANNONS

Edmonton Oilers förlorade nattens Stanley Cup-final mot Florida Panthers med 1–4. För att göra saker och ting värre tvingades laget klara sig utan sin viktige back Darnell Nurse under stora delar av matchen. 

Det var i mitten av den första perioden som Darnell Nurse åkte på en tung tackling från Evan Rodrigues i sitt eget sarghörn och därefter begränsades till endast tre byten under den resterande delen av matchen.

Nurse, som är den back i Oilers som tjänar mest med sina tolv miljoner dollar i årslön denna säsong, såg ut att ta sig mot sin höft efter smällen innan han utgick till omklädningsrummet.

“Han undersöks nu”

29-åringen återvände till avbytarbåset under öppningsakten, men lämnade på nytt redan innan perioden var över. I den andra perioden spelade Nurse bara 28 sekunder och i den tredje perioden gjorde han ytterligare två byten.

Tränaren Kris Knoblauch har dock förhoppningar om att skadan inte ska vara allvarlig.

– Vi tittar på honom just ju. Han fanns med på bänken och jag tror att han kommer att vara fräsch nog att spela (i den tredje finalen), men han undersöks nu, säger tränaren Kris Knoblauch till Sportsnet.

Nurse har stundtals under Stanley Cup-slutspelet varit ifrågasatt och har under slutspelet noterats för totalt tre assistpoäng på 20 matcher. 29-åringen står också noterad för en plus/minus-notering på minus 15, vilket är överlägset sämst bland Oilers spelare i slutspelet.


TV: Florida vinner andra raka finalmatchen

Den här artikeln handlar om: