Trevor Cosgrove.
Foto: Alamy
HockeyAllsvenskan

Trevor Cosgrove klar för Kalmar HC

ANNONS

Kalmar fortsätter att bygga om sin backsida. Från ECHL-klubben Worcester Railers hämtas 27-årige backen Trevor Cosgrove in.

Via sin hemsida meddelar Kalmar HC att den 27-årige backen Trevor Cosgrove skrivit på ett avtal med klubben över säsongen 2024/25.

– I Trevor ser vi en blivande toppback, både hos oss i KHC men också i hela ligan. Han är en stark skridskoåkare som är bra över hela isen, säger sportchefen Daniel Stolt till sajten.

39 poäng på 59 matcher

Trevor Cosgrove ansluter närmast från ECHL-klubben Worcester Railers, där han den gångna säsongen noterades för 39 poäng (12+27) på 59 matcher. Han spelade även fem matcher i AHL med Bridgeport Islanders, där han stod för ett mål.

– Jag känner mig verkligen taggad att ansluta till Kalmar kommande säsong! Jag har hört fantastiska saker om att leva och spela i Kalmar och att fansen är passionerade där ert stöd verkligen gör skillnad för laget. Jag ser fram emot att träffa laget och alla runt omkring föreningen och hjälpa att ta nästa steg från fjolårets succésäsong som nykomling, säger Cosgrove.

Har byggt om backsidan

Kalmar har totalrenoverat sin backsida inför den kommande säsongen efter att ha tappat bland andra Tim Theocharidis till Björklöven och Erik Norén till Linköping samtidigt som lagkaptenen Sebastian Ottosson valt att lägga skridskorna på hyllan.

Den hockeyallsvenska klubben har nu fem backar under kontrakt inför nästa säsong, varav fyra av dessa är nyförvärv. Den enda backen som finns kvar i lagbygget från den gångna säsongen är Martin Schreiber.


TV: Skickade en slängkyss – till de svenska flickvännerna

FAKTA

Kalmars nya backsida

Spelare in:

Emil Kvernmo Wasenden (Frisk Asker)
Henrik Nilsson (Fehervar)
William Eckmyhl (Hudiksvall)
Trevor Cosgrove (Worcester)

Spelare ut:

Sebastian Ottosson (slutat)
William Westlund (Huddinge)
Jesper Broeng (Vimmerby)
Tim Theocharidis (Björklöven)
Roni Allén (klubb ej klart)

Den här artikeln handlar om: