Max Wennlund och Jesper Alasaari.
Foto: Bildbyrån
Spelarövergångar

Max Wennlund och Jesper Alasaari lämnar EHC Lustenau

ANNONS

Max Wennlund och Jesper Alasaari gjorde både succé i EHC Lustenau den gångna säsongen. 
Men nu står det klart att svenskarna lämnar klubben – och blir tillgängliga på marknaden. 

För ett år sedan bestämde sig båda svenskarna Max Wennlund och Jesper Alasaari att flytta till Österrike för spel i EHC Lustenau som ingår i alpligan. 

Det blev succé för båda två som var uppe bland lagets bästa spelare. 

Max Wennlund vann interna skytteligan i Lustenau med hela 27 mål och 53 poäng på 36 matcher och han kom därmed åtta i skytteligan. 25-åringen placerade sig också som tvåa i interna poängligan. 

Jesper Alasaari har aldrig varit en back som gör mycket poäng. Inför den gångna säsongen var 21 poäng hans bästa notering vilket han hade gjort för HC Flyers i Division 2. Men nu dubblade Alasaari den noteringen. 28-åringen gjorde 42 poäng på 35 matcher vilket var överlägset bäst bland lagets backar. Han kom då också på en delad tredjeplats i alpligans poängliga för backar.

Tackas av efter succésäsongen

Men efter succén så blir det ingen fortsättning i EHC Lustenau för duon. 

Klubben tackar nämligen av flera spelare och då är både Wennlund och Alasaari bland spelarna som tackas för sin tid i västra Österrike då de nu lämnar föreningen. 

Max Wennlund har tidigare i sin karriär gjort 58 SHL-matcher för HV71 och han har även gjort 133 matcher i HockeyAllsvenskan med HV samt BIK Karlskoga. 2022 var han då med när HV71 gick tillbaka upp till SHL och han vann även JSM-guld med klubben 2018. Säsongen i Lustenau var hans första utanför Sverige. 

Jesper Alasaari har Karlskoga som moderklubb och har under sin karriär spelat 79 matcher i HockeyAllsvenskan för BIK samt Tingsryd. Detta var hans tredje raka säsong utomlands då han tidigare även har spelat i brittiska och danska ligan.


TV: Pastrnaks redan klassiska guldmål

Den här artikeln handlar om: