Sverige förlorade mot Tjeckien

HOCKEY-VM: Tjeckien vann – slog ut Sverige

Det blev seger för Tjeckien med 7-3 (2-2, 3-1, 2-0) mot Sverige i semifinalen i hockey-VM.

Sverige startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.39 slog Marcus Johansson till.

Tjeckien kvitterade till 1-1 efter 7.48, när Dominik Kubalik hittade rätt framspelad av Martin Necas och Tomas Kundratek.

Sverige tog ledningen på nytt efter 8.08, genom Marcus Pettersson på pass av Adrian Kempe och Joel Eriksson Ek.

Tjeckien kvitterade till 2-2 efter 9.37, när David Kämpf fick träff framspelad av Martin Necas.

Tjeckien stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-2 till 2-5 på bara 2.58.

Sverige reducerade dock till 3-5 genom Joel Eriksson Ek med 4.30 kvar att spela av perioden. Tjeckien fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-3. Målen i sista perioden gjordes av Lukas Sedlak, som gjorde två mål.

Martin Necas gjorde ett mål för Tjeckien och tre assist, Dominik Kubalik stod för tre poäng, varav två mål och Lukas Sedlak gjorde två mål och spelade fram till ett mål.