Linus Omark.
Foto: Bildbyrån
SHL

Linus Omark öppnar för fortsättning: "Utesluter ingenting"

ANNONS

Linus Omark har en säsong kvar på sitt kontrakt och blir 38 år under nästa säsong. Luleåstjärnan är emellertid öppen för en fortsättning.
– Jag utesluter ingenting, jag älskar ju hockey, säger han till NSD.

När Linus Omark återvände till Luleå inför den gångna säsongen gjorde han det på ett tvåårskontrakt. Det avtalet löper ut efter den kommande säsongen, samtidigt som stjärnforwarden hinner fylla 38 år under säsongens gång.

Omark är emellertid öppen för fortsatt spel efter att nuvarande kontraktstid gått ut.

– Jag utesluter ingenting, jag älskar ju hockey. Men jag vill fokusera på säsongen vi har framför oss och det är för tidigt att säga hur det blir redan nu. Det förväntas mycket av mig, inte minst när jag spelar här hemma, och jag har höga krav på mig själv, så motivationen måste finnas där för att jag ska spela vidare. Just nu känns det skönt att bara ha ett år kvar på mitt kontrakt, och kunna gå in i säsongen med inställningen att jag ska tömma mig själv. Sedan får vi se om det blir någon mer efter det, säger han till NSD.

"Beslutet får växa fram under säsongen"

Linus Omark säger att beslutet kring huruvida han ska sluta eller fortsätta spela får växa fram under säsongens gång.

– Jag kommer att ge precis allt jag har nästa säsong. Sedan får vi se hur det går och vad som händer efter det. Beslutet får växa fram under säsongen, säger Omark.

37-åringen noterades för 40 poäng (14+26) på 52 grundseriematcher samt tre poäng (0+3) på sju slutspelsmatcher för Luleå den här säsongen.


TV: Höjdpunkter från Sveriges kross mot Slovakien

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL