Marcus Högberg, Janne Kuokkanen och Oscar Lindberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

Marcus Högberg, Janne Kuokkanen och Oscar Lindberg gör upp om MVP-priset i SHL

ANNONS

Marcus Högberg, Janne Kuokkanen och Oscar Lindberg gör upp om priset som SHL:s mest värdefulla spelare. Det meddelar ligan via sin hemsida.

Sedan 2015 har SHL delat ut ett pris till ligans mest värdefulla spelare. Förra året prisades finländaren Antti Suomela efter sin succésäsong med Oskarshamn och denna säsong står det klart att ännu en finländare har chansen att vinna priset.

Under söndagen meddelade ligan att Malmös forward Janne Kuokkanen tillsammans med Linköpings stjärnmålvakt Marcus Högberg samt Skellefteås guldhjälte Oscar Lindberg är finalisterna till ligans ärofyllda MVP-pris.

Janne Kuokkanen hämtades in till Malmö från schweiziska Fribourg-Gottéron inför den här säsongen och noterades för 44 poäng (18+26) på 43 matcher i SHL:s grundserie. Efter grundseriens avslut stod det klart att stjärnan kommer att lämna Malmö och han har kopplats samman med en flytt till schweiziska finalisten Lausanne, som än så länge inte presenterad stjärnvärvningen.

Har säkrat NHL-kontrakt

Marcus Högberg var den målvakt som fick mest istid av samtliga burväktare i SHL den gångna säsongen och var en starkt bidragande orsak till att Linköping lyckades säkra en slutspelsplats för första gången på fem år. Nästa säsong väntar spel i Nordamerika och New York Islanders för stjärnmålvakten.

Oscar Lindberg blev, å sin sida, SHL:s poängkung med 51 poäng på 50 matcher och ledde sitt Skellefteå till klubbens fjärde SM-guld.

De tre nominerade har utsetts av en jury som består av samtliga huvudtränare och lagkaptener i SHL samt utvalda hockeyprofiler och journalister från både riks- och lokalmedia.

Vinnaren kommer att presenteras i SHL:s sociala medie-kanaler den närmaste tiden.


TV: Elias Pettersson om sviktande formen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL