HOCKEY-VM 2024
Se tacklingen i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
Hockey-VM

Sam Hallam om Rasmus Dahlins matchstraff: “Han hamnar fel”

ANNONS

Rasmus Dahlin åka och duscha redan i andra perioden då han fick matchstraff för en tackling i huvudet på en lettisk spelare. 
Nu ger förbundskaptenen Sam Hallam sina tankar om tacklingen och matchstraffet. 
– Det enda jag ser är att hans arm touchar huvudet på den lettiska spelaren, säger Hallam. 

OSTRAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Tre Kronor vinner den tidiga lördagsmatchen mot Lettland med hela 7-2 – men samtidigt tappade de en av sina bästa och viktigaste spelare under storsegern på Hockey-VM.

Rasmus Dahlin fick nämligen lämna redan i andra perioden. Dahlin tar sats från blålinjen och åker in med ryggen före och delar ut en tackling på Lettlands Haralds Egle som skapade ilska hos de lettiska spelarna. 

På reprisen syntes det att Dahlins arm/armbåge tar i huvudet på Egle och domarna beslutade efter videogranskning att döma ut ett matchstraff på den svenske stjärnbacken. 

Efteråt ger förbundskaptenen Sam Hallam sin syn på smällen och matchstraffet. 

– Det är svårt. Jag tror att Rasmus tror att han är närmare sargen så det enda jag ser är att hans arm touchar huvudet på den lettiska spelaren. Det är väl det enda jag kan ta att de tar det på. Den ser jag som att Rasmus försöker ta emot sig i sargen. Det är lite otur och han hamnar fel. Jag säger ingenting om själva domslutet men det är så jag ser på situationen, säger Hallam till svensk media på plats i Ostrava.

Fabian Zetterlund var en av spelarna som var inne på isen när Dahlin delade ut tacklingen. Men forwarden menar att han inte såg exakt vad som hände. 

– Jag vet inte. Jag har inte sett tacklingen heller, jag hade ryggen emot, säger Zetterlund som dock menar att det var tungt att tvingas spela resten av matchen utan Dahlin: 
– Det är ju såklart en världsback och han tillför ju väldigt mycket ute på isen. Så det var ett stort tapp men vi klarade oss i dag. 

Rasmus Dahlin och Sam Hallam. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Kan stängas av: “Vill gärna ha Rasmus i spel”

Rasmus Dahlin kan nu riskera avstängning för tacklingen om han blir anmäld vidare efter matchstraffet. 

Förbundskapten Sam Hallam menar dock att han inte är orolig för att gå miste om stjärnan. 

– Nej, det är vad det är. Det hjälper inte någonting vare sig jag oroar mig eller inte. Det är vad det är och vi får se vad de säger senare. 

Tre Kronor möter Frankrike under måndagen och det väntas komma ett besked om Dahlin och en eventuell avstängning under söndagen. 

– Sorry, jag kan inte säga något mer om det. Jag vet inte. Jag oroar mig inte för det men jag vill ju gärna ha Rasmus i spel nästa match. Men vad det blir, det får vi se, säger Hallam. 

Innan matchstraffet hann Rasmus Dahlin skjuta sitt första mål för årets VM-turnering i 7-2-segern mot Lettland.


TV: Gustav Forsling avgör för Florida

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL