Michael Brandsegg-Nygård i Mora.
Foto: Bildbyrån
SHL

KLART: Michael Brandsegg-Nygård väljer Skellefteå

ANNONS

Redan i februari uppgavs han ha gjort sitt val av SHL-klubb. 
Nu har Moras succéman, Michael Brandsegg-Nygård, presenterats av Skellefteå. 
– Tillsammans med Michael ska vi göra allt för att vinna guld igen, säger sportchefen, Erik Forssell på hemsidan. 

Det har nog inte undgått någon vilket enormt genombrott Michael Brandsegg-Nygård fick under den gångna säsongen. Den norske stortalangen tog steget in i Hockeyallsvenskan och Mora - och blev en nyckelspelare. NHL-scouterna flockades och samtliga 14 SHL-klubbar började jaga. 

Nu är Michael Brandsegg-Nygård en Skellefteå-spelare.

– Det känns jättekul att Michael valt att komma till Skellefteå. Det är en ung spelare som redan ligger långt fram med mycket. Han kombinerar en hög skicklighet med tävlingsinstinkt och hårt jobb. Han kommer från en stark säsong i Mora där han, framför allt under andra halvan, visade hur duktig han är, säger sportchefen, Erik Forssell på klubbens hemsida.

Väntas gå tidigt i NHL-draften

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25 och innebär en till milstolpe under vägen mot toppen. Just nu är 18-åringen med i den norska VM-truppen, och därefter väntar NHL-draften då han väntas gå tidigt i den första rundan. 

– Det ser jag verkligen fram emot. Jag kommer ju till ett lag som vann SM förra säsongen. De har alltid varit ett bra lag och jag har hört mycket positivt om hur de utvecklar spelare och gör dem bättre, så det ska bli otroligt kul att få komma dit, säger han om Skellefteå.


TV: "Fimpen" på Guldskölden


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL