Linköping värvar Christian Heljanko
Bildbyrån
SHL

Klart: Linköping värvar Christian Heljanko

ANNONS

Linköpings målvaktsjakt är över. De har sajnat den finska ligans toppmålvakt Christian Heljanko.
– SHL är en grymt bra liga och jag ser det här som en ny stor utmaning och viktigt kliv i min karriär, säger Christian Heljanko till klubbens hemsida.

27-årige Christian Heljanko blev den här våren finsk mästare med Tappara för tredje säsongen i rad, då han storspelade mellan Tammerfors-klubbens stolpar och räddade 93,3 procent av skotten han ställdes inför under resan fram till mästerskapstiteln. Den landslagsmeriterade målvakten har förutom de tre mästerskapsgulden även vunnit en CHL-titel med Tappara, innan han efter årets guld valde att lämna klubben.

Nu står det klart att han fortsätter karriären i Linköping HC. Parterna har enats om ett tvåårskontrakt.

– Det känns givetvis väldigt bra att vi lyckats lösa målvaktsfrågan med just Christian Heljanko. Christian har varit finska ligans absolut bästa målvakt senaste tre säsongerna och har även nyttiga landslagsmeriter. Han har vunnit mycket i sin karriär och har som målvakt sina bästa år framför sig. En spännande målvakt som vi ska hjälpa ta nästa kliv i sin utveckling samtidigt som han ska bidra till att hjälpa oss ta nästa steg som lag.

Heljanko ska bilda målvaktspar med Jesper Myrenberg, efter att stjärnan Marcus Högberg lämnat klubben för spel i New York Islanders.


TV: Robert Ohlssons favoritspelare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL