Jacob Peterson.
Foto: Bildbyrån & Alarmy (Montage)
SHL

Jacob Peterson om Färjestad: "Vi har haft lite kontakt"

ANNONS

Trots en tung säsong får Färjestad fortsatt vänta på Jacob Peterson. 
– Jag har varit tydlig med att jag vill vara kvar i USA, säger NHL-svensken till NLT.

På grund av en axelskada tog Jacob Peterson säsong i Nordamerika slut redan i slutet av februari. Nu är han hemma i Karlstad för att ta sig an andra halvan av den fyra till sex månader långa återhämtningen - men inte för gott. 

– Jag har bestämt mig för att vara kvar i USA ett år till. Jag vill vara hel en säsong där och med en bra och lång rehab i sommar ska det bli kul att åka över igen, säger han till NLT.

24-åringen som tidigare har representerat både Frölunda och Färjestad i SHL, åkte över till Nordamerika 2021 och tog direkt plats i Dallas Stars, men denna säsong var som sagt tuffare. Forwarden skulle göra sin första hela säsong i San Jose Sharks, men spenderade istället större delen av 2023/24 i AHL-laget, San Jose Barracuda

– Jag är inte jättenöjd, såklart. Mitt mål var att vara uppe i NHL hela säsongen och det var jag inte. Det är olika faktorer som spelar in, så är det alltid, men målet är att vara i NHL, berättar han för NLT.

I kontakt med Färjestad: “Finns med i tanken”

Även om det inte är aktuellt i nuläget med en återkomst till SHL, bekräftar den tidigare VM-forwarden dock att han har kontakt med Färjestad. I och med att Karlstad är hemstaden i Sverige är det nämligen nära till hands. 

– Det är klart att de finns med i tanken. Vi har haft lite kontakt, mest för att kolla läget, men jag har varit tydlig med att jag vill vara kvar i USA, säger han.


TV: Dallas vs Colorado - match fem

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL