Foto: Alamy.
SHL

Petter Granberg klar för Växjö

ANNONS

Petter Granberg var med och vann SM-guld med Skellefteå. Nu står det klart att den hårdföre backen kommer spela i Växjö nästa säsong.

Skellefteå meddelade tidigare under dagen att backgeneralen Petter Granberg lämnar klubben. Nu står det klart med ny klubb.

Det blir nästa säsong spel i toppkonkurrenten Växjö.

– Petter är på många sätt en favoritspelare för mig. Eller kanske motsatsen när man har honom i motståndarlaget. En av SHL:s absolut bästa ”net front”-spelare i min bok. Han kommer inte försämra våra chanser i vinter, den saken är klar, säger Henrik Evertsson.

Backen fick vitsord under slutspelet för sitt hårda och tuffa spel. Där han också var en viktig del i att säsongen slutade med SM-guld.

Blir den andra SHL-klubben i karriären

Nästa säsong går han nu alltså till laget som vann guldet året innan. Det efter sex raka säsonger i Västerbotten. Faktum är att Växjö blir den första SHL-klubben förutom Skellefteå som 31-åriga Petter Granberg representerar.

– När Växjö visade intresse kändes det direkt som ett spännande alternativ. En förening som har varit väldigt framgångsrik senaste åren och som ger sig själv förutsättningar att gå hela vägen. Det känns kul att komma till just Växjö och bli en del av ett redan bra lag.

Det nya kontraktet är skrivet över två säsonger.


TV: Marcus Petterssons jätteskott mot Tyskland

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL