David Lindquist och Anders Olsson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Uppgifter: David Lindquist på väg in i Anders Olssons HC Thurgau

ANNONS

David Lindquists succé under första säsongen utomlands ger en flytt till HC Thurgau. 
Detta enligt uppgifter från Thurgauer Zeitung som placerar två svenskar i Anders Olssons lag. 

Anders Olsson ser ut att gå på säkra, svenska kort inför sin första säsong i HC Thurgau. Tränaren som ersatt Markus Åkerblom (nu i AIK) har enligt tidningen Thurgauer Zeitung gjort klart med två svenska forwards. En av dem ska hämtas från svensk liga, medan den andra kommer från en ordentlig succé i Schweiz. 

Denna spelare är David Lindquist, som inför 2023/24 valde att lämna Sverige och BIK Karlskoga för att testa vingarna utomlands. Det slutade med 45 poäng på 43 matcher i HCV Martigny innan en chans i EHC Visp under slutspelet. 

I samband övergången till Visp skrev den nu 31-årige Lindquist även på en ”b-licens” med Ajoie i högstadivisionen, vilket gjorde det möjligt att ansluta till laget i högstaligan efter att Visps säsong tagit slut. Nu ser det istället ut att bli en flytt till Anders Olssons nya gäng tillsammans med en icke nämnd svensk. 

Innan flytten till Schweiz andraliga gjorde den Munksunds SSK-fostrade centern sju säsonger i Hockeyallsvenskan för Björklöven och Karlskoga. 2018/19 hann han även med ett kort inhopp för Luleå i SHL.


TV: Sam Hallam: "Vi som sitter här inne ska slutföra det här"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL