Marcus Björk.
Foto: Simon Eld & X (Jeff Svoboda)
AHL

Marcus Björk stor hjälte - skickar vidare Cleveland i Calder Cup-slutspelet

ANNONS

Marcus Björk har hittat slutspelsformen. 
Den svenske backen klev inatt fram och sköt Cleveland till kvartsfinal i Calder Cup-slutspelet. 

Förra säsongen var han en av de stora svenska överraskningar i Nordamerika när han klev rakt in i NHL och Columbus Blue Jackets. I år har Marcus Björk inte noterats för ett enda framträdande i ligan. Det stoppar honom dock inte från att vara avgörande. 

När AHL-laget, Cleveland Monsters inatt tog emot Belleville Senators var det den tidigare SHL-backen som blev den stora hjälten. Tidigt i det fjärde slutspelsmötet mellan laget fick han till ett hårt skott från blålinjen som till slut trillade in, och därefter assisterade han lagkamraten, Owen Sillinger till det avgörande 2–1-målet. 

Poängen var hans första i slutspelet och innebar även att Cleveland är vidare till kvartsfinal i Calder Cup. Efter segern fick Björk även äran att spraymåla ett kryss på sargen får att märka att man är ett steg närmare AHL-titeln. I nästa runda får man möta Syracuse Crunch.

Även om chanserna i NHL har uteblivit för Umeå-födde backen har agenten, Michael Rosell, tidigare bekräftat för hockeysverige.se att det inte blir någon återkomst till Sverige i nuläget.

*****

Flera svenskar vidare

På annat håll i Calder Cup säkrade flera lag avancemang. Hartford Wolf Pack slog ut Providence Bruins med 3–1 i matcher efter en förlängning inatt, medan Syracuse Crunch gick vidare efter 5–2-match mot Rochester Americans. Även Coachella Valley Firebirds säkrade kvartsfinalplatsen med 3–1 i matcher mot Calgary Wranglers.

I dessa lag spelar svenskarna, Olof Lindbom, Hugo Ollas, Anton Blidh, Karl Henriksson, (Hartford) Hugo Alnefelt, Lucas Edmonds, (Syracuse) Victor Östman och Gustav Olofsson (Coachella). 


TV: Det bästa från Pontus Holmbergs säsong

Du kanske även vill läsa:
"Väldigt hårt jobb bakom det - nu gäller det att fortsätta"
Plus "Väldigt hårt jobb bakom det - nu gäller det att fortsätta"
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL