Pyotr Kochetkov ersätter Frederik Andersen i Carolina Hurricanes mål
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Pyotr Kochetkov ersätter Frederik Andersen i Carolina Hurricanes mål

ANNONS

0–2 i matcher och måste-match på hemmais i natt. Då väljer Carolina Hurricanes att byta målvakt. In kommer ryssen Pjotr Kotjetkov – ut försvinner Frederik Andersen.

Efter två raka förluster i Madison Square Garden väntar en synnerligen viktig match för Carolina Hurricanes i natt. Förlust mot New York Rangers i PNC Arena skulle innebära 0–3 i matcher och en mer eller mindre omöjlig uppgift.

Inför match tre väljer Hurricanes då att byta målvakt. Dansken Frederik Andersen, som startat all sju matcher i slutspelet ställs åt sidan till förmånen för den tio år yngre ryssen Pjotr Kotjetkov.

Coachen Rod Brind'Amour uppger att man ville ge Andersen ett brejk, särskilt som match två i serien krävde övertid i drygt 27 minuter innan Vincent Trocheck avgjorde tillställningen.

Frederik Andersen drabbades av blodpropp

Frederik Andersen, 34, fick en stor del av grundserien spolierad av en blodpropp som höll honom borta från spel i fyra månader. Han kom tillbaka starkt i mars och avslutade grundserien med en räddningsprocent på 93,2 på de 16 matcher han hann spela. I slutspelet har han räddat 89,9 procent av skotten.

Pjotr Kotjetkov, 24, inledde säsongen med Syracuse Crunch i AHL, men kallades snabbt upp till NHL och var i slutändan den målvakt som spelade flest grundseriematcher för Hurricanes. På sina 42 matcher hade han en räddningsprocent på 91,1.

Match tre startar 01.00 i natt, svensk tid.


TV: Rangers vinner match två efter förlängning

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL