Mitch Marner.
Foto: Alamy
NHL

Mitch Marner vill stanna i Toronto: "Det är målet"

ANNONS

Auston Matthews och William Nylander har redan fått nya, stora kontrakt med Toronto. Nu hoppas Mitch Marner bli kvar i Maple Leafs i många år.
– Det är mitt mål, säger han till Sportsnet.

Till nästa säsong kliver både Auston Matthews och William Nylander in på sina nya, lukrativa avtal med Toronto Maple Leafs. Matthews kommer att ha en årslön på 16,7 miljoner dollar nästa säsong och en lönetaksträff på 13,25 miljoner dollar, medan Nylander kommer tjäna 13,5 miljoner dollar i årslön och ha en lönetaksträff på 11,5 miljoner dollar.

Samtidigt går Mitch Marner in på sitt sista år på kontraktet med Maple Leafs. Den nyfyllde 27-åringen skrev på ett sexårskontrakt med Toronto hösten 2019 med en lönetaksträff på 10,9 miljoner dollar, en siffra som väntas stiga i Marners nästa kontrakt.

För Maple Leafs kan ekvationen bli svår att få ihop under NHL:s strikta lönetak, men Marner är själv tydlig med att han vill bli kvar i Toronto på lång sikt.

– Det är mitt mål. Jag har tidigare uttalat min kärlek för det här stället. Det är här jag är uppväxt och nu ska vi börja fundera på det (ett nytt kontrakt) och försöka lösa något, säger Marner till Sportsnet.

"Folk ser upp till oss som gudar här"

27-åringen har spenderat hela sin NHL-karriär i Toronto, som han draftades av som fjärde spelare totalt i NHL-draften 2015.

– Det betyder allt. Folk ser upp till oss som gudar här, om jag ska vara ärlig. Det är något man verkligen uppskattar och kärleken man får från supportrarna här och spänningen som finns här är inte som någonting annat, säger Marner.

Den här säsongen producerade Mitchell Marner 85 poäng (26+59) på 69 matcher i grundserien innan han noterades för tre poäng (1+2) på de sju slutspelsmatcher Maple Leafs spelade mot Boston Bruins i första rundan av Stanley Cup-slutspelet.


TV: David Pastrnak skjuter Boston vidare i slutspelet

Den här artikeln handlar om: