Marcus Eriksson.
Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån
SHL

Marcus Eriksson klar för Skellefteå AIK

ANNONS

Han vann poängligan i HockeyAllsvenskan och utsågs till ligans MVP. 
Nu kommer 38-årige Marcus Eriksson att få debutera i SHL – då han värvas till svenska mästarna Skellefteå.
– Jag är otroligt glad att Skellefteå AIK ger mig den här chansen, säger Eriksson.

I augusti fyller Marcus Eriksson 39 år. 

Månaden därpå kommer han sedan att få debutera i SHL. Den allsvenske poängkungen värvas nämligen till svenska mästarna Skellefteå AIK där han har skrivit på ett kontrakt till nästa säsong. 

– Detta är givetvis något jag ser fram emot otroligt mycket och som ska bli jäkligt kul. Det är ju något man alltid drömt om, att få spela i SHL. Något som man inte kanske haft i tankarna tidigare, då man vet att man börjat komma till åren, men jag är otroligt glad att Skellefteå AIK ger mig den här chansen och jag ser verkligen fram emot det jättemycket, säger Eriksson på klubbens hemsida.

Får debutera i SHL – som 39-åring

Marcus Eriksson hade en otrolig säsong i Södertälje då han stod för 20 mål och 59 poäng på 50 matcher. Han vann därmed poängligan i HockeyAllsvenskan – samt kom femma i skytteligan. Efter säsongen prisades veteranen som både årets forward samt årets MVP i ligan. 

Nu kommer han alltså att få en efterlängtad chans i SHL. 

– Det ska bli otroligt kul och spännande att se Marcus i vårt lag nästa säsong. Han har varit bra i Allsvenskan under många år och trots att han är 38 år så kommer han från sitt livs bästa säsong. Med vår centersida vet vi att vi kommer kunna ge honom en bra omgivning där han kan hjälpa oss med sina styrkor i spelet, där framför allt hans passningsspel sticker ut, säger Skellefteås general manager Erik Forssell.

Totalt har Marcus Eriksson spelat 525 matcher i HockeyAllsvenskan och gjort 423 poäng. Han innehar därmed poängrekordet i ligan samt har spelat sjunde flest matcher någonsin.


TV: David Pastrnak skjuter Boston vidare i slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL