Foto: Alamy (Collage)
U18-VM

Jimmy Hamrin: Så presterade spelarna i U18-VM

Det blev ett brons för Småkronorna i U18-VM - för en kull som på förhand var mer eller mindre utdömd. Här ger Hockeysverige.se's juniorexpert Jimmy Hamrin kommentarer på samtliga svenska spelare som fick speltid i turneringen.

Småkronorna med årskullen 2006 saknar en given förstarundespelare i den kommande draften och är heller inte på bredden lika talangfulla som vare sig kullarna innan eller närmast efter. Ändå står de här med en bronsmedalj i U18-VM.

Det var egentligen ingen särskilt stark turnering överlag, laget lyckades till exempel enbart slå Kazakstan efter full tid i gruppspelet. Spelet hackade i alla gruppspelsmatcher. Alexander Zetterberg blev dessutom skadad och till det hade ju Anton Frondelll redan fått tacka nej på grund av skada. Jag har också mina funderingar av delar av laguttagningen här vilka såg ut att besannas tidigt i turneringen.

Så det var definitivt en underdog som klev in i slutspelet men som lyckades besegra Finland inför storpublik på deras hemmaplan och supertalangen Konsta Helenius vid rodret. Mot Kanada i semifinalen skapade man en otroligt underhållande och spännande match när man så när vände ett 4-0 underläge. Så här har det sett ut tidigare på säsongen också. Inte minst när både Finland och USA besegrades i turneringen i Plymouth i februari. När det står och väger som mest så växer många av lagets spelare, både individuellt och som lag.

Här följer ettomdöme om varje spelares insats och hur jag ser på spelaren i stort.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL