Dennis Rasmussen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Dennis Rasmussen återvänder till Växjö Lakers

ANNONS

Dennis Rasmussen är tillbaka inom svensk ishockey. 
Toppcentern vänder hem och skriver ett treårskontrakt med Växjö.
– Jag är otroligt glad över att vara tillbaka, säger 33-åringen på klubbens hemsida

Efter SM-guldet 2018 har Dennis Rasmussen var utlandsproffs och spelat ute i Europa samt varit en stjärna i Tre Kronor.

Nu vänder dock 33-åringen hem till Sverige igen och skriver på ett treårskontrakt med Växjö Lakers i SHL. 

– Jag är otroligt glad över att vara tillbaka i Växjö Lakers. För mig känns det lite grann som att komma hem. Både staden och klubben har till stor del format mig till den människa och spelare jag är idag, säger Rasmussen och fortsätter: 
– Jag har alltid hoppats på att få komma tillbaka och jag är otroligt laddad på att spela inför fansen i Vida Arena igen.

Får lillebrorsan Emil som tränare i Växjö 

Rasmussen spelade i Växjö först mellan 2011 och 2014 där centern avslutade med en stark säsong där han gjorde 40 poäng på 52 matcher innan han åkte över till NHL. Han återvände sedan under slutet av säsongen 2017/18 och var en av stjärnorna när laget promenerade hem SM-guldet. 

Efter flera år i USA, Ryssland och Schweiz är stjärnan nu hemma på permanent basis igen. 

– Att ha Dennis tillbaka i organisationen känns givetvis mycket bra. Vi hade förmånen att skola in Dennis i elithockeyn, nu får vi tillbaka en erfaren, solid spelare som kan göra nytta för sitt lag inom alla sportens delar, säger sportchef Henrik Evertsson.

Till nästa säsong kommer då Dennis Rasmussen också att ha sin lillebror som tränare i Växjö då 31-årige Emil Rasmussenn har lyfts upp som assisterande tränare i Lakers efter att ha varit coach för J20-laget de senaste åren.


TV: Mika Zibanejads succénatt mot Carolina

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL