Axel Sandin Pellikka.
Foto: Bildbyrån
NHL

Axel Sandin Pellikka skriver NHL-kontrakt med Detroit Red Wings

ANNONS

Axel Sandin Pellikka vann SM-guld med Skellefteå för en vecka sedan.
Nu skriver storlöftet också sitt första NHL-kontrakt med Detroit Red Wings. 

För en vecka sedan blev han svensk mästare med Skellefteå AIK

Nu skriver Axel Sandin Pellikka också NHL-kontrakt. 

Detroit Red Wings meddelar nämligen att de har kommit överens med stortalangen om ett treårigt rookieavtal som börjar gälla från och med nästa säsong. 

Uppges stanna i Skellefteå

Bara för att Sandin Pellikka nu har skrivit på för Detroit så innebär det inte att han garanterat kommer att spela i Nordamerika nästa säsong. Det har nämligen tidigare uppgetts att Detroit kommer att låna ut 19-åringen tillbaka till Skellefteå för nästa säsong. Detta har dock ännu inte bekräftats. 

Axel Sandin Pellikka har haft en supersäsong under 2023/24. Han sköt nämligen tio mål och 18 poäng på 39 matcher och kom trea i backarnas skytteliga – trots att han är junior. Han vann sedan Salming Trophy som den bästa svenska backen i SHL och stod för sju poäng på 14 matcher i SM-slutspelet där han spelade en viktig roll för Skellefteå på vägen till guldet. 

Under JVM i vintras så spelade 19-åringen en avgörande roll där han stod för sex poäng på sju matcher och utsågs till turneringens bästa back när Juniorkronorna gick till final i Göteborg men förlorade mot USA. 

I förra årets NHL-draft valdes “ASP” som 17:e spelare av Detroit Red Wings och han var då den fjärde backen och tredje svensken att bli vald.


TV: David Pastrnak skjuter Boston vidare i slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL