Quinn Hughes, Roman Josi och Cale Makar gör upp om Norris Trophy
Foto: Alamy/AP Photo
NHL Awards

Quinn Hughes, Roman Josi och Cale Makar gör upp om Norris Trophy

ANNONS

NHL fortsätter att presentera finalisterna inför NHL Awards. Under onsdagen var det backarnas tur att hamna i fokus. Då meddelade ligan att Quinn Hughes, Roman Josi och Cale Makar är trion som gör upp om Norris Trophy.

I fjol vann Erik Karlsson Norris Trophy för tredje gången i sin NHL-karriär. 

I år blir det ingen svensk vinnare. När ligan under dagen presenterade de tre finalisterna var det som väntat Quinn Hughes, Roman Josi och Cale Makar som hamnade i fokus.

Hughes, 24, gjorde sin första säsong som lagkapten för Vancouver Canucks och var en av spelarna som låg bakom förstaplatsen i Pacific Division. Amerikanen satte personbästa med 92 poäng (17+75) på 82 matcher och var med det mest produktiv av samtliga backar i ligan. Det är första gången Hughes är en finalist till priset och om han skulle vinna utmärkelsen blir han den första Vancouver-spelaren att göra det i klubbens historia.

Josi och Makar kan vinna Norris Trophy för andra gången

Josi, 33, vann priset som ligans bästa back 2020 och har varit en finalist vid ytterligare två tillfällen. Den här säsongen var han NHL:s bäste målskytt bland backarna med sina 23 fullträffar. Totalt stod Nashville Predators-kaptenen för 85 poäng (23+62) på 82 matcher. Det är hans näst bästa notering i karriären.

Makar, 25, tog hem Norris Trophy 2022 och var även finalist till priset 2021 och 2023. Den här säsongen svarade han för personbästa 90 poäng (21+69) på 77 matcher för Colorado Avalanche. Det gav honom andraplatsen i backarnas poängliga bakom Hughes.

NHL Awards väntas anordnas i Las Vegas sista veckan i juni i samband med NHL-draften. Något datum är ännu inte offentliggjort.


 

Den här artikeln handlar om: