Scott Pooley och Emil Georgsson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Emil Georgsson bekräftar intresse för Scott Pooley

ANNONS

Scott Pooley har inget kontrakt efter att säsongen med Björklöven tog slut.
Då aviserar nu Södertälje intresse för skyttekungen. 
– Det är helt klart en intressant spelare, säger sportchefen Emil Georgsson till LT

Björklöven håller på att bygga om efter misslyckade säsongen och en av de oklara beståndsdelarna är kring forwarden Scott Pooley

Pooley är inte en av de tolv spelarna som har tackats av utav “Löven” vilket kan öppna för att dörren inte är helt stängd för en fortsättning i klubben. 

Men Björklöven får dock tuff konkurrens om stjärnan. Södertäljes sportchef Emil Georgsson bekräftar nämligen intresse för Pooley till nästa säsong. 

– Det är helt klart en intressant spelare. Han står för kvalitet på den här nivån. Han har levererat 20-plus mål två år i rad. En spetsig spelare, säger Georgsson till Länstidningen Södertälje

Pooley och Georgsson träffades för ett möte under förra veckan men det innebär inte att parterna är nära en överenskommelse. 

– Nja, det är olika. Det kan vara att spelaren vill bekanta sig och höra sig för med klubben också, säger Emil Georgsson.

Scott Pooley gjorde 29 mål och 50 poäng på 52 matcher säsongen 2022/23 och kom därmed tvåa i skytteligan och sexa i poängligan. Den senaste säsongen stod han för 20 mål och 42 poäng på 52 matcher.

Bekräftar: Backtalangen ansluter på lån

Södertälje letar samtidigt också efter en center som ska stärka klubben till nästa säsong men än är de inget på spåren där. Det finns fortfarande frågetecken kring Linus Videll som inte har något kontrakt och ryktas kunna flytta till Östersund. Än är dock ingenting klart kring SSK-stjärnan. 

På backsidan håller Södertälje däremot på att stänga luckorna som finns. Enligt Georgsson så kommer den 18-årige slovenen Ozbej Rep, att ta en av backplatserna då han plockas upp från J20-laget. 

Samtidigt bekräftar SSK:s sportchef att Färjestads backtalang Albert Wikman är på gång in på ett säsongslångt lån. 

– Det blir klart inom några dagar, säger Georgsson till LT.

19-årige Wikman spelade U18-VM med Sverige 2023 och har gjort flera landskamper med Juniorkronorna. Han har även varit ombytt i 13 SHL-matcher i sin unga karriär och den senaste säsongen gjorde han också två matcher på lån hos just Södertälje.


TV: Sam Hallam om sitt VM-bygge

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL