NHL

Carolina och Florida på väg mot svepningar

ANNONS

Florida och Carolina stormar mot den andra rundan. Båda lagen har gått upp i en 3-0-ledning i matcher, efter att i natt ha besegrat Tampa Bay och New York Islanders med 5-3 respektive 3-2.
– Vi leder med 3-0 i matcher - men jag känner inte på det sättet, säger Floridas coach Paul Maurice.

Florida Panthers och Carolina Hurricanes var favoriter i respektive matchserie inför slutspelet. Och så här långt har de minst sagt levt upp till favoritskapet mot Tampa Bay Lightning och New York Islanders. Efter att ha vunnit sina två respektive hemmamatcher i serien vann de i natt även på bortaplan - och satte sig i ett utmärkt läge för att avancera till den andra slutspelsrundan.

Florida vann med 5-3 sedan Matthew Tkachuk gjort två mål och Sam Reinhart, Steven Lorentz och Brandon Montour gjort ett varsitt. Carolina vann med 3-2 sedan Brent Burns, Dmitrij Orlov och Sebastian Aho överlistat Ilja Sorokin i kassen. Sorokin byttes sedan ut, han släppte in tre mål på 13 skott, och ersattes av Semjon Varlamov.

– Vi vinner och vi förlorar som ett lag. Men ibland gör vi coacher förändringar för att vi vill förändra momentumet i en match, sade Islanders coach Patrick Roy efter förlusten.

“Varit en väldigt jämn serie”

Florida och Carolina har av många lyfts fram som de två stora favoriterna i den östra konferensen.

– Vi är i en position som vi drömde om i början av serien. Men det var funnits perioder då de (Tampa Bay) spelat väldigt bra, och det har varit en väldigt jämn serie. Men vi har fått väldigt bra målvaktsspel, som tagit oss ur stormen, sade Floridas matchvinnare Matt Tkachuk.

Serierna kan nu avgöras redan imorgon kväll, svensk tid.

Tampa Bay - Florida 3-5

Tampa Bay: Steven Stamkos, Tyler Motte, Nick Paul

Florida: Matthew Tkachuk,  San Reinhart, Steven Lorentz, Brandon Montour

Islanders - Carolina 2-3

Islanders: Pierre Engvall, Brock Nelson

Carolina: Brent Burns, Dmitrij Orlov och Sebastian Aho


TV: Se höjdpunkter från Islanders - Carolina

Den här artikeln handlar om: