SDHL

SDE värvar Kassidy Sauvé

ANNONS

Kassidy Sauvé. Så heter SDE:s nya målvakt. Hon kommer närmast från spel i finska ligan.
– I Kassidy Sauvé får vi in en målvakt som vet vad det innebär att spela på den allra högsta nivån, säger sportchef Helene Åström.

Den gångna säsongens förstemålvakt Viktorie Svejdova lämnar SDE. Nu har man en möjlig ersättare klar: Kanadensiskan Kassidy Sauvé. Hon blir klubbens första nyförvärv till kommande säsong

27-åringen har vunnit U18-VM med Kanada, och har också en bakgrund på college samt i den finska ligan. Hon kommer närmast från spel i HPK, som hon vaktade kassen för i sex grundseriematcher och åtta slutspelsmatcher.

– Hon är en otroligt tävlingsinriktad målvakt som vi tror kan hjälpa oss vinna matcher framöver och vi är väldigt glada över att Kassidy valt att ansluta till SDE, säger sportchef Helene Åström till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på två år.

– nder mina diskussioner med ledningen blev jag mycket imponerad av hur de ansträngde sig för att att lära känna mig som individ. Jag tror verkligen att det finns ett starkt engagemang för att vi ska utvecklas och det är där jag vet att jag kan stödja deras vision. Jag har ägnat timmar åt att titta på SDHL-filmer och höjdpunkter och är exalterad över att vara en del av vad som verkar vara en väldigt skicklig liga, säger hon.


TV: Victor Hedman om Nikita Kutjerov

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL