Elias Pettersson: "Tar på mig skulden"

Nashville vann med 4-1 och utjämnade matchserien mot Vancouver. Då lade Elias Pettersson en stor del av skulden på - sig själv.
– Jag är min egen värsta kritiker.

I match ett vann Vancouver efter två blixtmål i den tredje perioden. Men i natt lyckades Nashville utjämna matchserien mot Canucks, via en 4-1-vinst på bortaplan. Casey DeSmith vaktade Vancouvers kasse då stjärnmålvakten Thatcher Demko saknades på grund av skada, och efter matchen bekräftade coachen Rick Tocchet att Demko bedöms vara “vecka till vecka”. Han lär med andra ord inte spela mer i förstarundan, åtminstone. DeSmith hade en tuff kväll i kassen, och räddade bara tolv skott.

Men det var Elias Pettersson som klev fram och tog hand om den värsta kritiken. Pettersson hade en tuff kväll och missade bland annat ett öppet mål i powerplay, och det var också han som gav bort pucken vid egen blålinje innan Nashvilles 3-0-mål i mitten av den andra perioden.

– Jag är alltid min egen värsta kritiker. Jag tar på mig en stor del av skulden för det här, sade han enligt TSN.

En svensk som hade en desto roligare kväll var Filip Forsberg. Dels fick han en assistpoäng på 1-0-målet, och sen satte han själv 2-0 på ett riktigt elegant sätt. Det var den svenske storstjärnans första mål under slutspelet. Målet blev dessutom matchavgörande.

Se filip Forsbergs 2-0-mål

Trots nattens seger ville Forsberg inte sväva iväg allt för mycket.

– Det har varit ganska jämnt. De har kanske haft lite mer zontid, så det är något vi kan jobba på framöver. De har ett riktigt bra lag, och får saker att hända, sade han efter segern.

Nu vänder serien till Nashville, för två matcher i Bridgestone Arena.

Vancouver - Nashville 1-3

Vancouver: Nikita Zadorov

Nashville: Anthony Beauvillier, Filip Forsberg, Colton Sissons