Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Colorado föll i målkalas: "Han behöver göra det bättre"

ANNONS

Winnipeg vann nattens målfest mot Colorado med 7–6. Då riktade Avalanches tränare Jared Bednar kritik mot sin egen målvakt Aleksandar Georgijev.
– Han behöver göra det bättre, säger Bednar om Georgijev.

Slutspelshockey brukar präglas av tajta, jämna och ibland tillknäppta matcher.

Den informationen såg emellertid att ha undgått Winnipeg och Colorado, som i natt inledde sin slutspelsserie med en match på Jets hemmais. Inte mindre än 13 mål gjordes i slutspelspremiären som Winnipeg i slutändan vann med 7–6.

– Jag klagar inte över en seger den här tiden på året. Det var kanske inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men är det så det går ibland så är det så det går. Deras toppkillar tog över, sedan tog våra toppkillar över. Det var den typen av match detta blev och vi hittade en väg att vinna, säger Jets tränare Rick Bowness till NHL.com.

“Vi behöver fler räddningar”

Efter matchen var Colorado-tränaren Jared Bednar tydlig med att han inte var helt nöjd med målvakten Aleksandar Georgijevs insats mellan stolparna. Den ryske målvakten räddade 16 av 23 skott i 6–7-förlusten.

– Han behöver göra det bättre, visst? Vi spelade bra och skapade en del lägen. Han gjorde några bra räddningar, men vi behöver fler räddningar. Då kan vi vinna den här matchen. Men det är vad det är. Vi får omgruppera oss. Vi gjorde misstag framför honom som vi får ta bort för att få jobbet gjort. Detta är en lagsport, säger tränaren Bednar.

Cale Makar stod för tre poäng (1+2) för Colorado i matchen, medan både Adam Lowry och Kyle Connor blev tvåmålsskyttar för Winnipeg.

Nästa match i matchserien spelas natten till onsdag.

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 7–6 (3–3, 1–0, 3–3)
Winnipeg: Adam Lowry 2 (2), Kyle Connor 2 (2), Josh Morrissey (1), Vladislav Namestnikov (1), Mark Scheifele (1).
Colorado: Valerij Nitjusjkin (1), Miles Wood (1), Nathan MacKinnon (1), Artturi Lehkonen (1), Cale Makar (1), Casey Mittelstadt (1).

Winnipeg leder med 1–0 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: