HockeyAllsvenskan

Wiktor Nilsson anmäls efter matchstraffet

ANNONS

Wiktor Nilsson fick matchstraff efter tolv sekunder i gårdagens finalmatch mot Brynäs. Nu anmäls Djurgårdsforwarden till disciplinnämnden.

Det hettade till redan i det första bytet i gårdagens hockeyallsvenska finalmatch mellan Djurgården och Brynäs. Detta efter att hemmalagets forward Wiktor Nilsson fullföljt en tackling på Simon Bertilsson genom att hoppa in med en tackling som träffade Brynäsbacken i huvudet.

Efter videorganskning tilldömdes Nilsson ett matchstraff – och nu riskerar han att stängas av ytterligare. Via sin hemsida meddelar Hockeyallsvenskan att Djurgårdsforwarden anmälts till disciplinnämnden, som ska fatta beslut kring huruvida han ska stängas av eller inte.

“Gör inte sånt med flit”

Efter gårdagens match, som Brynäs vann med 6–3, var tränarna eniga om att tacklingen skulle rendera i ett matchstraff.

– Det där ska man inte göra i hockey. Då kan det bli matchstraff, men det händer grejer. Wiktor vill gå in på kropp, det blev fel. Wiktor är en bra kille och gör inte sånt med flit, sade Djurgårdens tränare Michael Holmqvist efter matchen.

Skulle Wiktor Nilsson fällas av disciplinnämnden så kommer han att missa Djurgårdens ödesmatch på onsdag, där laget måste vinna för att hålla drömmen om avancemang till SHL vid liv.


TV: Joel Perssons kritik mot TV-pucken

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM