Nilsson och Bertilsson.
Foto: Alamy.
HockeyAllsvenskan

Niklas Gällstedt om tidiga matchstraffet: "Talar sitt tydliga språk"

ANNONS

Det tog bara tolv sekunder innan Simon Bertilsson åkte på en tuff smäll från Wiktor Nilsson. Djurgårdens forward fick ett matchstraff för tacklingen – men Brynäs kunde inte utnyttja det efterföljande powerplayet.
– Det måste vi hantera på ett bättre sätt än vad vi gjorde, säger Niklas Gällstedt.
– Wiktor är en bra kille och gör inte sånt med flit, säger Djurgårdens Michael Holmqvist om tacklingen.

HOVET (STOCKHOLM)

Simon Bertilsson fick en tuff start på den tredje finalmatchen mot Djurgården. Veteranen hämtade pucken i offensiv zon, och fick då motta en rejäl smäll från Wiktor Nilsson.

Bertilsson blev liggandes samtidigt som domarna tog en femma på armen. Efter videogranskning valde man också att fastställa matchstraffet på Nilsson.

Brynäs kunde dock inte förvalta det fem minuter numerära överläge, trots att man spelade två av de minuterna i fem mot tre. Något som gav Djurgården mycket energi och som fick fart på Hovet.

– Samtidigt blir det en stressfaktor när det blir fem mot tre där också. Alla känner att nu ska vi gå in och sätta prägel på det och göra målet. Det måste vi hantera på ett bättre sätt än vad vi gjorde, säger Niklas Gällstedt.

Vidare vill inte Brynästränaren kommentera själva tacklingen.

– Han fick 5 + game och jag tycker det talar sitt tydliga språk.

“Gör inte sånt med flit”

Djurgården fick då också spela utan Wiktor Nilsson resten av matchen. En forward som ursprungligen var uppsatt i en förstakedja av Michael Holmqvist.

Som inte uppskattade tacklingen men som skyddar sin spelare.

– Det där ska man inte göra i hockey. Då kan det bli matchstraff, men det händer grejer. Wiktor vill gå in på kropp, det blev fel. Wiktor är en bra kille och gör inte sånt med flit, säger “Honken” efter matchen.

Det återstår nu att se om det blir något mer spel för Nilsson den här matchserien, eller om disciplinnämnden kommer att ta upp fallet under morgondagen.


TV: Joel Perssons kritik mot TV-pucken

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL