William Nylander.
Foto: Bildbyrån
NHL

Smällen: William Nylander kan missa slutspelspremiären

ANNONS

Under natten till söndag, svensk tid, inleder Toronto Maple Leafs slutspelsserien mot Boston Bruins. Då kan man tvingas klara sig utan sin svenske storstjärna William Nylander.

William Nylander deltog inte på fredagens träning och är ett osäkert kort inför nattens slutspelspremiär mot Boston Bruins.

– Vi höll honom borta från isen i dag, säger tränaren Sheldon Keefe till TSN.
– Jag har fått tydliga direktiv att inte prata mer om skador och sådana typer av saker.

Vad det är som potentiellt kan hålla Nylander borta från nattens slutspelspremiär är således oklart, då den svenske storstjärnan spelade samtliga 82 grundseriematcher för Maple Leafs och kom till spel så sent som under natten till torsdag, svensk tid, för grundserieepilogen mot Tampa Bay.

– Det är tufft att ersätta “Willy”. Jag vet inte vad som händer med honom. Förhoppningsvis kan han spela i morgon (läs: i natt), men vi får se vad som händer, säger svenske lagkamraten Calle Järnkrok.

Enligt Sheldon Keefe är både Nylander och skadade Bobby McMann, som missade de två sista matcherna i grundserien på grund av en underkroppsskada, aktuella för spel i match ett mot Boston

William Nylander noterades för sin poängbästa grundserie i NHL-karriären den här säsongen, då han dundrade in totalt 98 poäng (40+58) på 82 matcher för Maple Leafs. Den noteringen räckte till en andraplats i lagets interna poängliga, där svensken bara blev slagen av Auston Matthews 107 poäng (69+38).


TV: Filip Forsbergs alla 48 mål från säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games